Browar/Grill De Brasil Warszawa (zamknięte)
Po łódzkim oddziale De Brasil przyszedł czas na Warszawę. Lokal został otwarty 30 lipca i jak to przy sieciówce bywa, jest właściwie zwierciadlanym odbiciem swego łódzkiego brata. Przewagą w stosunku […]
Polskie rzemieślnicze piwa i browary, relacje z imprez i wydarzeń czyli wszystko to, co w świecie polskiego dobrego piwa najważniejsze
Po łódzkim oddziale De Brasil przyszedł czas na Warszawę. Lokal został otwarty 30 lipca i jak to przy sieciówce bywa, jest właściwie zwierciadlanym odbiciem swego łódzkiego brata. Przewagą w stosunku […]
Po łódzkim oddziale De Brasil przyszedł czas na Warszawę. Lokal został otwarty 30 lipca i jak to przy sieciówce bywa, jest właściwie zwierciadlanym odbiciem swego łódzkiego brata. Przewagą w stosunku do tamtej lokalizacji jest niewątpliwie to, że w warszawskim De Brasil są dwa piętra. Na górze mamy grill i restaurację. Natomiast na dole znajduje się warzelnia i pokaźny bar. Instalacja browarnicza pochodzi od firmy Dreher. Warzelnia charakteryzuje się wybiciem 320 litrów, do tego jeden fermentor i dwa leżaki plus dwa zbiorniki wyszynkowe. Wszystko to sprawia wrażenie browaru „demonstracyjnego” czy też pokazowego, gdyż ciężko uznać, że tak mała instalacja jest adekwatna dla wielkomiejskiej sieciowej restauracji/browaru. Wystarczy wspomnieć, że pierwszy piwowar zatrudniony w warszawskim oddziale de Brasil zrezygnował z pracy na tej instalacji zaledwie po miesiącu od czasu otwarcia. Co więcej, relacja jakości serwowanych tu piw w stosunku do ich ceny powoduje, że należy rozważyć wizytę w innym miejscu.
Piwo: Jasne, Ciemne, Pszeniczne
Browar/Grill De Brasil, Warszawa, Marszałkowska 76/80
świetna atmosfera bardzo dobre piwko no tyle ze nie kieszeń studenta ale czasem można wpaść bo bardzo fajny lokal i naprawdę warto zajrzeć nie znajdzie nikt drugiego takiego miejsca w warszawie 😀 pozdro
żartujesz. podrzędny bar z półnagimi kelnerkami w tandetnych falbanach i paskudnym piwem. Bleh. Nigdy więcej!!